Nationale vereniging voor LUPUS, APS, Sclerodermie en MCTD

Nationale vereniging voor LUPUS, APS, Sclerodermie en MCTD

header-zonder-submenu

Venster

Venster is het kwartaal magazine voor leden van de NVLE. Als u lid / donateur bent, krijgt u het magazine elk kwartaal thuis gestuurd. In het leden gedeelte kunnen leden alle magazines downloaden in PDF formaat.

Het laatst verschenen exemplaar van Venster kunt u hier bestellen zolang de voorraad strekt.

  NVLE Venster thuis ontvangen? Wordt dan nu lid van de NVLE, klik hier om u aan te melden.

Het laatst verschenen exemplaar is online te bestellen. Voor € 5,- inclusief verzendkosten kunt u dit exemplaar hier bestellen.

vensters

zorgboek sclerodermieZorgboek Sclerodermie

Sclerodermie is een reumatische aandoening waarbij het bindweefsel in het lichaam toeneemt en daardoor stugger wordt. De naam sclerodermie komt van het Griekse woord skleros (= hard) en derma (= huid), dus: ‘harde huid’.Bij de lokale vorm is alleen de huid plaatselijk aangetast. Bij de systemische vorm kunnen meer delen van het lichaam betrokken raken in het ziekteproces: de spieren, gewrichten en inwendige organen, met name de slokdarm, maag, darmen, de longen, het hart en de nieren. Deze vorm heet systemische sclerose, omdat niet alleen de huid, maar ook organen zijn aangedaan.

0
0
0
s2smodern

Dit verhaal beschrijft de machteloosheid wanneer de oorzaken van allerlei klachten niet opgespoord kunnen worden

0
0
0
s2smodern

Bestel de laatste uitgave van het NVLE Venster magazine

 

€5,00

0
0
0
s2smodern

Een unieke uitgave met daarin verzameld de columns van Christa en Nikki zoals dat bij ons venster was gevoegd ter gelegenheid van ons 35-jarig jubileum.

€7,50

0
0
0
s2smodern

Een 144 pagina’s dikke gids waarin alle aspecten van lupus, sclerodermie en MCTD aan bod komen, compleet met illustraties.

€7,50

0
0
0
s2smodern

 

Systemische Lupus Erythematodes (SLE) is een zeer complexe ziekte. Daarom is het niet eenvoudig om van deze ziekte een duidelijk en algemeen beeld te geven aan kinderen of aan niet-specialisten.

De lupustemmer is een mooi kleurrijk prentenboek waarin op eenvoudige wijze wordt uitgelegd kunt gaan met lupus.

De lupus temmer

 

€7,50

0
0
0
s2smodern

Via de NVLE zijn diverse folders te verkrijgen over de ziektebeelden. Download in PDF of bestel per post.

 

0
0
0
s2smodern

Informatief en grappig handboek met nuttige tips door Yvonne Prins voor iedereen die in aanraking komt met de wereld van de witte jassen in het ziekenhuis

0
0
0
s2smodern

Nieuw boek over Lupus van auteur Steffie Vandierendonck uit Veldegem

0
0
0
s2smodern

Autobiografische roman: Systeemziekten, de grote onbekenden van reuma

 

0
0
0
s2smodern

Deze gids kenniscentrum Welder helpt sollicitanten met chronische ziekte of handicap. Bedoeld voor zowel mensen met als zonder werk(ervaring).

0
0
0
s2smodern

Janet Bouwmeester laat in dit boek zien hoe je op een positieve manier kunt omgaan met alle reacties en gevoelens die het chronisch ziek zijn bij je losmaken.

0
0
0
s2smodern

In dit fotoboek heeft Jessica Thonen samen met fotograaf Hans Peter van Velthoven mensen met sclerodermie op kunstzinnige wijze in beeld gebracht.

0
0
0
s2smodern

zorgboek

Dit zorgboek geeft brede, praktische informatie over SLE, informatie die u zal helpen om met verschillende klachten om te gaan. Tal van onderwerpen komen aan bod: medicijnen, behandelingen, leefstijl, huidverzorging, omgaan met stress en vermoeidheid, seksualiteit,  enzovoort. 

0
0
0
s2smodern

banner-steun-nvle

Banner-fonds

banner-website-commissie

Reumafonds ism RGB