Nationale vereniging voor lupus, APS, sclerodermie en MCTD
Open menu

Webinars LUMC van 29 juni en 26 oktober.

Vanuit het Zorgpad systemische sclerose en MCTD van de afdeling Reumatologie van het LUMC, in samenwerking met de NVLE (Nationale Vereniging voor Lupus, APS, sclerodermie en MCTD), werd er op maandagavond 29 juni en op maandagavond 26 oktober 2020 een webinar georganiseerd.

De eerste webinar ging over COVID-19 en systemische sclerose/ CTD. Deze webinar is hieronder terug te kijken.

De webinar bestond uit een lezing van 30 minuten waarin de laatste inzichten over COVID-19 werden besproken en waarin de mogelijke gevolgen van de epidemie voor patienten met systemische sclerose / CTD aan bod kwamen. Na de presentatie was er ruim de gelegenheid om via de chat vragen te stellen aan het panel dat bestond uit longartsen, reumatoloog en gespecialiseerd verpleegkundige.

Maar liefst 230 patienten hebben de webinar live gevolgd. Ook via deze weg willen we u allen danken  voor de vele positieve reacties die we na afloop mochten ontvangen! Er zijn heel veel vragen gesteld aan het panel, te veel om allemaal binnen de tijd te beantwoorden. Ook achteraf hebben we via email nog veel vragen ontvangen. Naast de link naar de webinar vindt u onderaan de webpagina een link naar de presentatie in powerpoint, en naar een bestand waarin de aanvullende vragen zo goed mogelijk worden beantwoord.

De webinar van 26 oktober kunt u hieronder volgen:

Tijdens het eerste gedeelte van de webinar werden de laatste bevindingen over COVID-19 en systemische sclerose/CTD besproken, in het tweede gedeelte zijn we ingegaan op maagdarmproblematiek bij systemische sclerose/CTD. 

Sophie Liem en Nina van Leeuwen, arts-onderzoekers

Jeska de Vries-Bouwstra, reumatoloog, hoofd zorgpad Systemische sclerose en MCTD, LUMC
zorgpadsclerodermie@lumc.nl

Besproken stukken