Nationale vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD
Open menu

Javad Wahadat winnaar NVLE Award 2022

Op zaterdag 2 juli is tijdens het NVLE congres in het Van der Valk Hotel Utrecht de NVLE Award 2022 uitgereikt aan Javad Wahadat voor zijn onderzoek “Op weg naar een betere toekomst voor kinderen met SLE: de CHILL-NL cohortstudie”.

Javad Hawadat en Madelon Vonk (voorzitter Medische Adviesraad)

Van de vijf zeer goede inzendingen die het fonds mocht ontvangen, is na een intensief juryberaad dit onderzoek gekozen als winnaar.

Met zijn onderzoek laat Wahadat zien dat het mogelijk is om biologische en klinische kenmerken te combineren om zo tot een op maat gemaakte behandelingsstrategie voor SLE-patiënten te komen.

In 2019 heeft hij onder supervisie van collega Kamphuis de landelijke CHILL-NL studie opgezet waarin gegevens over ziekteactiviteit en ziekte uitkomst van kinderen met SLE uit alle 7 Nederlandse academische centra verzameld worden, evenals de opslag van extra bloed, urine en/of hersenvocht. Het doel van de studie is om de verzamelde gegevens te analyseren om zo de ziekte-uitkomst van kinderen met SLE te verbeteren.

Wahadat zal eind 2022 zijn promotieonderzoek afronden en starten met zijn opleiding tot kinderarts.
Hij wil dan graag betrokken blijven bij de CHILL-NL studie en doorgaan met zijn onderzoek.
Het prijzengeld zal worden gebruikt voor het transport van het materiaal van de verschillende academische centra naar het Erasmus Medisch Centrum.

In 2023 zal de NVLE Award worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande
sclerodermie of MCTD.
Meer over Stichting NVLE Fonds, het onderzoek van Javad Wahadat en de NVLE Award is
te vinden op de website van het NVLE Fonds