Nationale vereniging voor lupus, APS, sclerodermie en MCTD
Open menu

Lupus Europe • oefenprogramma voor lupus patiënten

In samenwerking met fysiotherapeuten heeft Lupus Europe een oefenprogramma op vijf niveaus ontwikkeld die is onderschreven door vooraanstaande Europese lupologen.

Studies tonen aan dat het enige dat klinisch is bewezen lupusmoeheid helpen is “matige” lichaamsbeweging. Wij als lupuspatiënten beseffen echter zelf hoe moeilijk het kan zijn om te beginnen met trainen, wanneer je vermoeidheid voelt! Dit is waarom we dit programma hebben ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen.

Oefening betekent niet per se dat je een marathon moet gaan lopen of naar de sportschool moet gaan. Met dit programma willen we laten zien, dat je het kunt doen, waar je ook bent en hoe je je ook voelt. Je zou elke dag een niveau moeten kunnen vinden dat bij je past.

Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk in niveau te stijgen, maar je zult waarschijnlijk ervaren dat je op een gegeven moment een niveau naar beneden moet. Wanhoop niet, dit is heel normaal en het belangrijkste is dat je één oefening doet op een dag – niet welk niveau het is.

Wie weet, misschien voel je je zelfs zo energiek door het programma, dat je meteen naar het volgende niveau kunt gaan …?

Alle oefeningen kunnen worden gedaan zonder trainingstools en in de individuele video’s begeleiden we je door de verschillende opties voor lichtere of zwaardere oefeningen. Elk programma kan gedaan worden in 15-20 minuten, als je twee of drie ronden doet.

Klik hier om naar het oefenprogramma te gaan.