Nationale vereniging voor lupus, APS, sclerodermie en MCTD
Open menu

Routekaart afstandsonderwijs chronisch zieke leerlingen

De stichting Zorgeloos naar School heeft op 22 april een routekaart afstandsonderwijs als wegwijzer voor de chronisch zieke leerling, ouder en school gepubliceerd. Want hoe kies je de juiste optie(s) in afstemming met de behoeften en mogelijkheden van leerling, ouder en school? Daarbij rekening houdend met de beschikbare techniek? In de praktijk blijkt dat dit een hele puzzel kan zijn. 

Routekaart Afstandsonderwijs
De routekaart afstandsonderwijs geeft antwoord op veel-gestelde vragen. Vragen als; ‘hoe zit het met leerplicht of privacy?’ of ‘wie betaalt het?’. Er is een keuzehulp in de vorm van een checklist aan vragen voor de leerling, ouder en school. En het biedt een vergelijkend overzicht van negen verschillende soorten afstandsonderwijs inclusief toepassingen en ervaringen van anderen.

De behoefte aan duurzaam afstandsonderwijs is groot
Veel leerlingen met een chronische aandoening lopen een leerachterstand op, omdat ze niet de energie hebben om naar school te gaan. Vaak kan thuis leren wel. Vandaar dat afstandsonderwijs voor deze leerlingen dè oplossing is om een leerachterstand te voorkomen en contact met de klas te houden.

Voor meer informatie zie:
https://www.zorgeloosnaarschool.nl/themas/afstandsonderwijs