Nationale vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD
Open menu

Secretaris Christian Reijnen overleden


Op 18 mei 2021 is onze secretaris Christian Reijnen aan een hartstilstand overleden. Hij kreeg in 2014 de diagnose sclerodermie en dat had uiteraard grote impact op zijn eigen leven en dat van zijn gezin.

In 2016 meldden Christian en Petra zijn partner zich als lid en partner-lid. Kort daarna meldde hij zich als vrijwilliger, contactpersoon regio Zuid. In die periode waren zijn hartproblemen zo ernstig dat hij zich een tijdje moest terugtrekken.

In 2019 voelde hij zich weer in staat de draad op te pakken als regio-contactpersoon. Hij wilde altijd graag daar zijn waar hij het het meest nodig achtte. Toen hij in 2020 de vacature zag van secretaris in het bestuur en er in de regio Zuid weer meer vrijwilligers waren,  vond hij dat hij in het bestuur meer nodig was.  In de ALV van juni 2020 is Christian na een inwerkperiode benoemd als secretaris.

Helaas kon hij de taken als secretaris niet volledig oppakken door de COVID-beperkingen. Aan de bestuursvergaderingen van januari en februari kon hij nog online meedoen. Ook legde hij de eerste contacten met een notaris voor de statutenwijziging die op de ALV van 2021 op de agenda zouden staan. Op deze ALV kon Christian ook nog aanwezig zijn, terwijl hij kort daarvoor nog diverse ziekenhuisopnamen had moeten meemaken.

Zijn hartproblemen zijn hem fataal geworden. Hij laat zijn aanstaande vrouw Petra en zijn dochters Simone en Claudia in diep verdriet achter.

Wij herinneren ons Christian als een spontane, vrolijke en behulpzame man die nog graag een tijd van betekenis voor onze vereniging wilde zijn.