Nationale vereniging voor mensen met lupus, APS, sclerodermie en MCTD
Open menu

Boeken en brochures


Werkhervatting en re-integratie (2015)

Dit boek gaat uitgebreid in op wat re-integratie precies inhoudt. Het is onderdeel van de reeks Zorg-Basics van Boom Lemma Uitgevers. Geschreven door Harald Miedema en Josephine Engels (ISBN: 9789462365445).


Ziekelijk Gelukkig (2010)

Dit boek laat zien hoe je op een positieve manier kunt omgaan met alle reacties en gevoelens die het chronisch ziek zijn los kunnen maken. Geschreven door Janet Bouwmeester (ISBN: 9789055947140).


Werken na kanker (2011)

‘Werken na kanker’ is bedoeld voor mensen die kanker hebben (gehad) en na hun behandeling weer willen werken of die tijdens de behandeling aan het werk willen blijven, maar het is ook interessant voor mensen met een andere (chronische) aandoening of handicap. Dit boek biedt namelijk inzicht in de rechten en plichten van patiënten en geeft concrete tips en voorbeelden. De ingewikkelde wet- en regelgeving wordt duidelijk uitgelegd. Het boek volgt het hele proces van diagnose, behandeling, revalidatie en weer aan het werk zijn. Geschreven door Ineke Jungschleger, Malou van Hintum, Ragna van Hummel, Maria Hendriks, Tia Lücker (ISBN: 9789072219534).


Brochures UWV

Zie www.uwv.nl voor nuttige informatie over onder meer:

  • Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk
  • Een extra reden om mij aan te nemen


Brochures Blik op Werk

Via de webwinkel van Blik op Werk kun je handige uitgaven bestellen, zoals:

  • Solliciteren en gezondheid. Beter zwijgen of verstandig spreken?
  • Zo zit het met solliciteren
  • Zo zit het met gezondheid en ziekte op het werk
  • Beoordeling arbeidsongeschiktheid

Meer over: Werk: meer informatie